Osvrt na treću, i najava četvrte sezone serije “The Originals”

 

17032017_the_originals_post_1

Točno tjedan dana nakon što smo se oprostili od „Vampirskih dnevnika“ počinje četvrta sezona njihovog spinoffa „The Originals“. U svojoj posljednjoj epizodi Vampirski dnevnici odali su mali hommage Originalsima u vidu pisma koje Klaus šalje Caroline time ostavljajući otvorenu mogućnost da neke od dobro nam poznatih likova ponovo vidimo kao gostujuće glumce u toj seriji. Inače, The Originals su bili prvi uspješni spinoff televizijske kuće CW otvarajući tako vrata ostalima poput serije „The Flash“.

Za one koji ne znaju, serija prati obitelj prvih vampira od kojih su nastali svi ostali. Obitelj u početku broji devet članova među kojima se nalazi od svega po malo, od drevnih vještica, Vikinga i vukodlaka pa do onoga u što ih Ester pretvori koristeći magiju; vampire. Kao prvi vampiri Mikaelsoni su nešto otporniji na dnevnu svjetlost, drvene kolce i metke te verbenu nego što su to vampiri koji su nastali od njih. Ukratko, obitelj je prisiljena pobjeći nakon što se vukodlačko selo u kojem su živjeli pobuni protiv njih. Tada si daju obećanje koje je ključni motiv oko kojeg se sve okreće: uvijek i zauvijek će biti odani prvo obitelji i štitit će jedni druge. Taj slavni „always and forever“ bio je uzrokom mnogih problema, nesuglasica, pokolja, manipulacija i žrtvovanja. No, to se sve može vidjeti u prve tri sezone.

Moram priznati da sam Originalse zavoljela više od Vampirskih dnevnika zbog nekoliko razloga. Prvi je definitivno mjesto radnje tj. New Orleans sa svom svojom bogatom poviješću i svojim slavnim vješticama koje su vrlo važan i fenomenalan dio serije. Drugi je fini splet povijesti, magije i obitelji tako da smo u jednom trenutku u sadašnjosti dok se već u sljedećem nalazimo nekoliko stoljeća, ponekad i tisućljeća u prošlosti. Treći razlog su ono što mi je uvijek ključni dio svake serije; kvalitetni zlikovci, a ovdje ih uistinu ne nedostaje. Isto tako, pored uobičajenih bića (vampiri, vukodlaci, vještice) ovdje imamo i ona manje uobičajena; hibridi, čopor vukodlaka koji je uklet da se pretvara u svoj ljudski oblik samo u noćima punog mjeseca, vještice koje nikada zaista ne umiru nego samo mijenjaju tijela te Hope Mikaelson koja je tzv. tribrid (vampirica, vukodlačica i vještica). Sve to čini divnu mješavinu likova i radnje koju vrijedi iskusiti.

Na kraju treće sezone smo se na prilično šokantan način oprostili od dva ključna lika: Camille O’Connell (Leah Pipes) i Davine Claire (Danielle Cambell). Ipak, u traileru za četvrtu sezonu vidimo Camille u vidu Klausove halucinacije tako da nam ostaje nada da će se i Davina vratiti u nekom obliku. Ipak je ona vještica iz New Orleansa, a kao što sam već rekla, one rijetko umiru. Klausa je (Joseph Morgan) živog i u beskrajnoj agoniji Marcel (Charles Michael Davis) zazidao u grobnicu, dok su Elijah (Daniel Gillies), Freya (Riley Voelkel), Rebecca (Claire Holt) i Kol (Nathaniel Buzolic) u dubokom snu. Klaus je njihovo sidro i svojom ih životnom energijom održava na životu. Hayley (Pheobe Tonkin) polaže njihova tijela u ljesove, ukrcava ih u kamion te sa svojom i Klausovom kćeri Hope bježi iz New Orleansa u kojem Marcel preuzima vlast.

U četvrtu sezonu ulazimo s vremenskim skokom od pet godina. Tih pet godina Hayley je provela tražeći način da vrati Mikaelsone natrag u život, i čini se da je blizu tome ostvarenju ako je suditi po traileru. Tako u jednome trenutku obećaje sada šestogodišnjoj Hope kako će ubrzo vidjeti svog oca. U New Orleansu Marcel ponovo drži vlast u svojim rukama, upravo kao što u šaci drži i Klausa. Predstavnik vještica je Vincent (Yusuf Gatewood) koji se buni protiv Marcelove okrutne vladavine te otvara utočište za sve koji se žele skloniti od njega bili oni vještice, vampiri, vukodlaci, ljudi ili nešto između. Na trenutak se pojavljuju i neki novi likovi čiju ulogu tek trebamo otkriti. Smatram kako će biti iznimno zanimljivo vidjeti Hope kao biće s vlastitom moći i karakterom jer je prethodne sezone bila tek beba. Osobno se nadam kako će radnja biti malo više fokusirana na Hayley sada kada nema Mikaelsona da zauzmu centralno mjesto radnje, jednako kao što očekujem vidjeti više Vincenta, barem u početku. Petogodišnji vremenski skok pruža mnoge zanimljive mogućnosti i preokrete u radnji i likovima pa se iznimno veselim vidjeti što nam to sprema nova sezona.

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics