“Star Trek: Deep Space Nine” se vraća s osmom sezonom, ali kao dokumentarac

 

10022017_What_We_Left_Behind_DS9_post_1

Čini se da će ovo biti odlična godina za sve fanove Star Treka. Nakon duge pauze (reboote ne računam), na stardate 2017. trebali bi dobiti ne jedan nego tri uratka vezana za Star Trek Prime universe. Prvi je dugoočekivani nastavak franšize, „Star Trek: Discovery“, koji je konačno pronašao put iz drydocka i trenutno se snima u Torontu. Drugi je „Axanar“, fan produkcija koja bi nakon dugotrajne sudske sapunice (koja je prisilila CBS i Paramount da redifiniraju pojam Star Trek fan filma) trebala ugledati svjetlo dana možda već krajem ove godine. A treći, i možda najneočekivaniji, ali definitivno više nego dobrodošao, je dokumentarni film o Star Trek seriji, koja je za emitiranja imala status crne ovce franšize, a danas je možda i najpopularniji član Trek univerzuma. Da pogodili ste, riječ je o Star Trek: Deep Space 9.

Ova revolucionarna serija, koja se emitirala u razdoblju između 1993.-1999. godine bila je ispred svog vremena. Smještena ne na svemirskom brodu nego na udaljenoj postaji na granici Federacije, DS9 je svojim hrabrim i neobičnim pristupom Trek univerzumu šokirao mnoge, prikazavši realističniju i mračniju sliku budućnosti. Istovremeno je DS9 uveo mnoge inovacije, ne samo u Star Trek, nego i u televiziju kao takvu, poput serijalizacije priče, koja je omogućila da se posljedice prošlih epizoda osjete nekoliko sezona kasnije i likova koji su se odlikovali izrazitom kompleksnošću. Samo finale sastojalo se od čak 9 povezanih epizoda.

Stoga ne treba čuditi da je upravo danas u eri Netflixa i binge-watchinga DS9 popularniji nego ikad prije. I upravo zato nas je obradovala vijest da se DS9 vraća, ne kao serija, ali kao dokumentarac. Dio posla već je obavljen, a jučer je i službeno započela Indiegogo kampanja kojoj je cilj skupiti dodatnih 140.000 USD potrebnih za postpodukciju i snimanje dodatnog materijala. What We Left Behind: A Look Back At Star Trek: Deep Space Nine pružiti će pogled u stvaranje serije, i pokušati razotkriti tajnu te jedinstvene, trajne privlačnosti koja nije oslabila do danas. Ira Steven Behr, jedan od showrunnera uspio je okupiti veliku glumačku ekipu: Nana Visitor (Kira), Terry Farrell (Dax), Rene Auberjonois (Odo), Armin Shimerman (Quark), Alexander Siddig (Bashir), Colm Meaney (O’Brien), Michael Dorn (Worf), Jeffrey Combs (Weyoun, Brunt), Cirroc Lofton (Jake Sisko), Max Grodenchik (Rom), Casey Biggs (Damar), Chase Masterson (Leeta), Andrew Robinson (Garak), J. G. Hertzler (Martok), Robert O’Reilly (Gowron), Hana Hatae (Molly O’Brien), Marc Alaimo (Gal Dukat), Aron Eisenberg (Nog), James Darren (Vic Fontaine) i mnogi drugi koje znate i volite.

Posebno je zanimljivo da će se What We Left Behind baviti ne samo prošlosti ove kultne serije, već i budućnosti, jer je Behr osim glumaca uspio okupiti i scenariste koji će predstaviti mitsku osmu sezonu. Podsjetimo se, iako je finale DS9-a proglašeno za najbolje i najemotivniji finale ijedne Star Trek serije, neka su pitanja ostala neriješena. Dva za fanove najvažnija su sudbina Bajora, planeta oko kojeg se vrtila većina radnje, i titularnog kapetana Benjamina Siska. Već u videu možemo vidjeti da bi se radnja potencijalne osme sezone događala 20 godina kasnije, a budući da je kampanja već prvog dana prešla zadani cilj od 140.000 dolara, mogli bi dobiti i mnogo više. Behr je već najaviom i ekstra sadržaj. Još nije specificirao o čemu se radi, ali oni pažljiviji među vama primjetili su da na glumačkoj listi fali Avery Brooks, poznatiji kao kapetan Benjamin Sisko. Brooks je poznat po svojoj nezainteresiranosti za Star Trek, ali veliki uspjeh kampanje mogao bi ga nagovoriti da se priključi glumačkoj ekipi.

U slučaju da ste veliki fan Star Treka, DS9-a i imate novaca sa strane, vaš latinum možete ostaviti ovdje: https://www.indiegogo.com/

Check Also

Prvi pogled na Netflixovu animiranu seriju Twilight of the Gods

Netflixova animirana serija Twilight of the Gods najavljena je još u srpnju 2019. i bile …

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics