National Geographic je dao zeleno svijetlo za drugu sezonu serijala “Mars”

 

22012017_voice_mars_S2_post_1

National Geographic je i službeno najavio drugu sezonu serijala Mars. Prva sezona je prošle jeseni privukla više od 36 milijuna gledatelja što je seriji donijelo titulu drugog najgledanijeg serijala u povijesti National Geographica. Mars je generirao gotovo 300 milijuna impresija na društvenim mrežama, 35 milijuna pregleda raznih videomaterijala i 4 milijuna sudjelovanja korisnika na raznim digitalnim platformama. I mi smo pridonijeli tim lijepim brojkama, a uskoro ćemo objaviti i naš osvrt na šest epizoda prve sezone za koje ćemo za sada konstatirati da ih svakako preporučamo za gledanje. Prva sezona je trenutno dostupna u digitalnoj verziji, a uskoro stiže i na DVD.

Mars je redefinirao klasično televizijsko iskustvo kombiniranjem scenarističke drame, igranog filma i specijalnih efekata s vrhunskim dokumentarnim prizorima. Prva sezona ispričala je priču o fiktivnoj misiji na Mars s posadom iz 2033. godine. Izvršni producenti serije su bili Brian Grazer, Ron Howard i Michael Rosenberg iz kuće Imagine Entertainment te Justin Wilkes, Jon Kamen, Jonathan Silberberg i Dave O’Connor iz kuće RadicalMedia. Upravo su izvršni producenti Howard i Grazer odabrali meksičkog filmaša i vizionara Everarda Gouta (Dani slave) kako bi režirao skriptirane dijelove serijala koji su snimani u Budimpešti i Maroku.

22012017_voice_mars_S2_post_2

Skriptirani dio fokusira se na prvu misiju na MARS s posadom u svemirskoj letjelici Daedalus. U putovanju 2033. godine sudjeluje pomno odabrana međunarodna posada koju čini šest kvalificiranih astronauta, uključujući zapovjednika misije Amerikanca Bena Sawyera (Ben Cotton), pilota misije, Amerikanca korejskih korijena, Hanu Seunga (Jihae), hidrologa i geokemičara Španjolca Javiera Delgadu (Alberto Ammann), liječnicu misije i biokemičarku Francuskinju Amelie Durand (Clementine Poidatz), inženjera strojarstva i stručnjaka za robote Nigerijca Roberta Foucaulta (Sammi Rotibi) te egzobiologinju i geologinju Ruskinju Martu Kamen (Anamaria Marinca). Za to vrijeme na Zemlji, kontrolni tim MMC-a, sa sjedištem u Londonu, čine Joon Seung, sestra blizanka Hane Seunga koja je zadužena za komunikaciju (također je igra Jihae) i direktor MMC-a, Francuz Ed Grann (Olivier Martinez).

Kada Daedalus uspješno sleti na Mars i postavi privremenu bazu, britanska nuklearna fizičarka Leslie Richardson (Cosima Shaw), zajedno sa svojim suprugom, svjetski priznatim eksperimentalnim botaničarom dr. Paulom Richardsonom (John Light) predvodit će takozvanu „Fazu 2“ – naseljavanje i smještaj cijelog tima.

Produkcijski se tim potrudio da skriptiranu priču potkrijepi elementima prave znanosti. Tim scenarista koji je radio na seriji surađivao je s timom stručnjaka, kako iz javnog, tako i iz privatnog sektora s ciljem dodavanja znanstvenih elemenata. Dr. Robert Braun, inženjer svemirske tehnologije i profesor svemirske tehnologije na Institutu za tehnologiju Georgia, ponudio je svoje stručno savjetovanje o svim znanstvenim aspektima ove fikcijske priče, dok je dr. Mae Jemison, bivša astronautkinja NASA-e i prva tamnoputa žena u svemiru, dala svoj doprinos seriji kao savjetnik za sva pitanja oko svemirskog putovanja usko surađujući s ekipom, kako bi im pomogla usavršiti njihove likove.

“Mješavinom dokumentarnog filma i drame – formata koji nadilazi standardne okvire takvih žanrova, publici smo omogućili zaista nezaboravno iskustvo koje ih odvodi u posve novi svijet. Uzbuđeni smo što ćemo ponovno surađivati s National Geographicom i tvrtkom RadicalMedia na nastavku ove epske priče o novom domu ljudske vrste na Marsu”, rekao je Grazer.

Howard se nadovezao: “S Marsom smo htjeli kod publike pobuditi maštu i naglasiti važnost istraživanja svemira koje će nadahnuti sljedeću generaciju astronauta. Jedva čekamo vidjeti kamo će nas nova sezona dovesti.”

Check Also

Kratki film The Spider Within: A Spider-Verse Story

Dok strpljivo čekamo Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, nastavak animiranog filma Spider-Man: Across the Spider-Verse koji …

Prvi pogled na Star Trek: Section 31!

Paramount Plus je na kraju siječnja ove godine objavio kako je Star Trek: Section 31 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics