Pogledajte što vas očekuje u drugoj sezoni AMC-jeve serije “Into The Badlands”

 

21012017_Into_the_Badlands_post_1

Into the Badlands” je AMC-jeva serija koja je na malim ekranima osvanula u studenom 2015. godine. Radnja prati ratnika i mladog dječaka koji putuju kroz opasnu feudalnu zemlju tražeći prosvjetljenje. Prvu sezonu je činilo ukupno šest epizoda, a druga sezona s ukupno deset epizoda najavljena je još u travnju 2016. za ovu godinu. Sada nam je poznat i točan datum premijere – 19. ožujak, a osim datuma dobili smo i prvi trailer za drugu sezonu koji obećaje barem jednaku kvalitetu serije. Showrunneri i izvrši producenti serije su Alfred Gough i Miles Millar (Smallville, The Shannara Chronicles).

Glumačku ekipu druge sezone čine Daniel Wu, Marton Csokas, Emily Beecham, Stephen Lang, Aramis Knight, Oliver Stark, Orla Brady, Sarah Bolger, Ally Ioannides i Madeleine Mantock.

Za one kojima je serija potpuna nepozanica otkrit ćemo da je ovo prilično solidan križanac između vesterna, borilačkih vještina te postapokaliptičnog sf-a. Već u prvoj epizodi prve sezone otkrit ćete da je ovo u stvari punokrvna žanrovska serija s prilično upečatljivim i autentičnim kadrovima borbi.

Borilačke vještine su okosnica serije pa ako to nije vaš štih, onda ovo definitivno nije serija za vas. Scene borbi podsjećaju na one iz kvalitetnih kung fu ili samurajskih filmova prošlosti i imaju tendenciju biti vrlo grafički prikazane.

Pored boriličkih vještina prisutne su i prepoznatljive trope vesterna: šminka koja samo lagano odstupa od svojih korijena čisto da bi se bolje uklopila u razoblje koje oslikava te feudalno društvo podjeljeno između sedam moćnih baruna.

Žanr se otkriva već u radoblju u koji je smještena radnja serija, ali osim same apokalipse i distopijskih krajolika ono što seriju odvlači 100% u sfere žanra jest to da jedan od dva glavna aktera ima misterijozne moći.

21012017_Into_the_Badlands_post_2

21012017_Into_the_Badlands_post_3

21012017_Into_the_Badlands_post_4

Check Also

Kratki film The Spider Within: A Spider-Verse Story

Dok strpljivo čekamo Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, nastavak animiranog filma Spider-Man: Across the Spider-Verse koji …

Prvi pogled na Star Trek: Section 31!

Paramount Plus je na kraju siječnja ove godine objavio kako je Star Trek: Section 31 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics