Ponos i predrasude i zombiji uz Zabranjeni planet na Medvedgradu

 

Ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb film festivala bliži se kraju, ali vas očekuju još dvije poslastice koje nikako ne bi smijeli propustiti. Riječ je o projekcijama uz najbolji pogled na Grad koje će popratiti i odlični tulumi na medvedgradskoj utvrdi, 08. i 09. srpnja, s početkom u 19:30 h uz DJ program Swanky Crew-a powered by Amstel.

Prvi dan Medvedgrada, u petak 08. srpnja prikazuje se otkačena horor romansa, ‘Ponos i predrasude i zombiji’, koja oduševljava publiku gdje god se prikazuje. Ovaj iznimno zabavan film „iskače“ iz mase vampirskih, vukodlačkih i zombi filmova koji se prikazuju posljednjih godina i nimalo se ne izruguje čuvenom romanu Jane Austen. Dapače, film njeguje kostimirano romantičan balans kroz borbu dvoje ljubavnika s nemrtvim bićima. Nakon projekcije očekuje vas i tulum Swanki Crew-a Funky Fantastic Castle sve do 02:00 h.

08072016_FZFF_post_1

Film kojim se  zatvara 6. FZFF na medvedgradskoj utvrdi, 09. srpnja, čuveni je kultni klasik – ‘Zabranjeni planet’. Slavi se punih 60 godina ovog briljatnog žanrovskog klasika i jednog od najutjecajnijih SF filmova svih vremena. Daleki predak modernog SF filma Zabranjeni planet prvi je film koji je uveo ‘AI’ kao jedan od likova, prvi elektronski soundtrack i prvi film koji je junake odveo na drugi kraj galaksije. Filmska egzotika bez koje SF kakvog danas poznajemo definitivno ne bi bilo. Film je inspiriran  Shakespearovom dramom Oluja, a prati ekspediciju koja sa Zemlje kreće na udaljeni planet Altair 4 kako bi otkrili što se dogodilo s kolonijom naseljenika koja je nestala bez traga. Zabranjeni planet  bio je nominiran za Oscara za Najbolje specijalne efekte, što i je jedan od najzanimljivih aspekata ovog filma s obzirom da je sniman prije 60 godina. Tulum zatvaranja počinje nakon projekcije uz DJ Bocca powered by Yamaat radio.

08072016_FZFF_post_2

Prijevoz do Medvedgrada je organiziran; oba dana autobusi će sa Šestina (kod crkve) kretati u 19:20, 20:20 i 21:20 h. Povratak s Medvedgrada, 08. srpnja, organiziran je u 00:30, 01:30 i 02:00 h, a 09. srpnja u 00:30, 01:30, 02:00, 02:30, 03:30 i 04:00 h.

Mjesta na Medvedgradu su limitirana stoga požurite s kupnjom ulaznica koje su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) svaki dan od 12:00 do 21:30 h te na blagajni ljetne pozornice Tuškanac svaki dan od 18:00 do 23:30 h. Cijena ulaznice s uključenim prijevozom je 45 kuna.

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics