Pregled kratkog programa u sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala

 

26062016_FZFF_kratki_program_post

U sklopu Fantastic Zagreb Film Festivala očekuje vas i program kratkog filma. Funky terasa Swanky Mint hostela u Ilici 50 ugostiti će 06. i 07. srpnja, s početkom u 21:15 sati, čak 17 kratkih filmova u trajanju od 140 minuta programa dnevno. Ulaz na kratki program je besplatan, stoga ne propustite uživanciju na ljetnoj terasi Swanky Mint hostela. Kao i uvijek izdvojili smo one filmove koji spadaju u sf/f/h žanr.

GRAFITI / GRAFFITI je španjolski postapokaliptični kratki film redatelja Lluísa Quíleza. Apokaliptični svijet. Devastirani grad. Posljednji preživjeli. Edgar je naučio opstati sam izbjegavajući kontaminirana područja nakon „događaja“ koji je uništio život kakav smo poznavali. No, Edgarova rutina iznenada se poremeti kada se na zidu kraj kreveta odjednom pojave grafiti. Samo jedna riječ otkrit će prisutnost još jedne preživjele osobe: „Anna“.

TERMINALNO SRETAN / TERMINALLY HAPPY je norveški, kratki znanstveno fantastični film redateljice Adine Istrate. Kroz farmaceutsko ekperimentiranje Dr. W je razvio opijat koji može zaustaviti povećani rast samoubojstava u opustošenoj, brzo-nadolazećoj budućnosti. Priča započinje u sredini doktorovog finalnog eksperimenta na njemu samom. Putovanje u njegovu podsvjest poziva nas duboko u kraljevstvo njegove prošlosti, te tada počinjemo shvaćati i motive koji su ga nagnali na stvaranje tog lijeka. Poriv za zadnjim susretom s njegovom ženom i sinom koji su pali kao žrtve potištenog stanovništva.

FROM INSIDE / DEL INTERIOR je španjolski, kratki horor film redatelja Davida Ruiza Arroye. Oni su među nama i način na koji nas kontroliraju jednostavniji je no što uopće možemo zamisliti.

VOSTOK je također španjolski sf-horor film redatelja Miquela Casalsa. Rane šezdesete. Program Vostok bio je sovjetski svemirski projekt koji je trebao odvesti prve sovjetske građane u nisku Zemljinu orbitu. Irina je astronautkinja koja iz kapsule komunicira sa Nikolajem, službenikom za radar u središnjici za praćenje. Let je potpuno automatski i upravljačke ploče su zaključane, pa je obraćanje sa Zemljom ograničeno samo na provjere vitalnosti kozmonauta. Irina će zbog izolacije, nesanice i vlastitih strahova početi halucinirati, što će je naposljetku dovesti do ludila.

KVANTNI UPALJAČ / L’ENCENEDOR QUÀNTIC je španjolska kratka sf komedija redatelja Paua Escribanoa Vallsa. Mladi par nalazi se u baru. Nakon što se vrati iz toaleta, mladić kaže djevojci da on nije onaj isti, već da dolazi iz budućnosti. Zamoli je da učini nešto što nikad nije mogla ni zamisliti da će morati.

ZVIJERKA / THE BEAST je hrvatsko finska horor komedija redateljice Daine O. Pusić. Stogodišnjakinja Nada i njezina 75-godišnja kći Vera imaju napet, ali uhodan odnos. Djetinjasta Vera brine se za nijemu i nemoćnu, iako ponekad okrutnu majku. Jedne večeri u Nadinu sobu uleti šišmiš i nađe utočište ispod njezina kreveta. Prisutnost životinje postupno vraća starici izgubljenu snagu.

KRHKOST / PUPPENSPIEL je švicarski fantastični kratki film redatelja Aresa Ceylana. Ruben živi sa strogim ocem u zabačenoj šumskoj kući, bez ikakvog kontakta s vanjskim svijetom. Jednog jutra čuje kako djeca iz sela pričaju jezive priče o njegovu ocu te odluči saznati što se krije iza tih zastrašujućih glasina.

RIBAR / EL PESCADOR je španjolski sf-horor film redatelja Alejandra Suáreza. G. Wong treća je generacija ribara u Hong Kongu i bori se zadržati tu tradiciju na životu. Jedne noći odluči napustiti prometne vode luke Victorije i zaputi se ribariti u mirnijim vodama. Njegova sreća promijeni se kada uhvati nešto što ne pripada ovom svijetu.

OBITELJSKA STVAR / INTERIOR. FAMÍLIA. je španjolski kratki horor film redatelja Gerarda Quintoa. Dvoje brižnih roditelja probude sina usred noći. Žele razgovarati s njim o hitnoj i uznemirujućoj stvari koja će mu zauvijek promijeniti život.

Za više informacija o festivalu, rasporedu projekcija i proteklim izdanjima posjetite www.fantastic-zagreb.com.

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics