Punisher postaje još jedan superheroj s vlastitom serijom na Netflixu

 

Sjećam se kada je Netflix ponosno najavljivao “Daredevil“, njihovu prvu superherojsku seriju. Tada im je još bio cilj napraviti četiri sezone za četiri superheroja koji će tada postati “The Defenders”. Lijepa ideja nije u tom formatu trajala dugo pošto je uspjeh prve sezone Daredevila osigurao minimalno još drugu sezonu serije, a vjerojatno i više njih. Ništa od toga nije okaljalo ostale planove, pa smo već dobili Jessicu Jones, a uskoro stiže i Luke Cage. Posljednji Defender će pak biti Iron Fist o kojemu se tek nedavno počelo pričati tako da za sada o njemu ne znamo mnogo.

Rastući uspjeh svejedno nastavlja uspješno mijenjati (odnosno, povećavati) originalno zacrtane planove tako da je sada, nakon što je najuspješnija stavka druge sezone Daredevila bio upravo Frank Castle a.k.a. Punisher (Jon Bernthal), bilo samo pitanje vremena kada će i službeno potvrditi njegovu samostalnu seriju.

To nije nimalo loša vijest, jer iako bi se moglo reći da ovime Netflix jednostavno pokušava izmusti što više novaca iz svojih mračnih superherojskih serija, istina je vjerojatno ta da zapravo samo slušaju fanove i daju im ono što žele. Dobro, nije da novci nisu faktor, jer dok postoje fanovi koji te serije žele gledati, biti će i novaca, ali umjesto da smišljaju nove ideje za serije i onda se pitaju zašto to nitko ne gleda, situacija je ovdje takva da se prvo testira teren, provjeri se ono što funkcionira i što se ljudima sviđa i tek onda se to počne pretvarati u nešto veće.

Zaključak je dakle taj da ljudi iza Netflixa jednostavno znaju što rade i polako pokoravaju svijet kabelskih televizija koje odjednom djeluju znatno manje primamljivo.

O seriji “The Punisher” još uvijek ne znamo mnogo, ali za sada je službeno potvrđeno da će Jon Bernthal reprizirati svoju ulogu kao što se zna da će Steve Lightfoot (Hannibal) biti u funkciji showrunnera. Ono što se da zaključiti je da će najvjerojatnije biti riječ o najmračnijoj, najbrutalnijoj Netflixovoj seriji do sada. Sve ostalo bi bilo razočaravajuće.

 

30042016_punisher

Check Also

Prvi pogled na Star Trek: Section 31!

Paramount Plus je na kraju siječnja ove godine objavio kako je Star Trek: Section 31 …

The Spiderwick Chronicles: novi trailer vam želi dobrodošlicu u grad pun magije

The Roku Channel objavio je službeni trailer za fantasy seriju The Spiderwick Chronicles, adaptaciju istoimenog …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics