Sve što znamo o VI. sezoni serije Igra prijestolja

 

24042016_GoT_S6_post

Jeste li spremni za premijeru šeste sezone Igre prijestolja? Da, znamo postavljamo bedasta pitanja. Naravno da ste spremni, kao što smo i mi. Pa da vam svima prikratimo to gorko čekanje ovo je pravo vrijeme da ponovimo što zapravo znamo o nadolazećoj sezoni. (Upozoravamo na potencijalne spojlere!)

1. Poznata su imena redatelja šeste sezone: Jeremy Podeswa, Daniel Sackheim, Jack Bender, Mark Mylod i Miguel Sapochnik. Svaki od navedenih je režirao po dvije epizode, i to redom kojim su i nabrojani.

2. Nakon što ga nije bilo jednu čitavu sezonu Isaac Hempstead-Wright se vraća kao Bran Stark i to bitno čvršći i jači nego što ga pamtimo iz četvrte sezone, s obzirom da je trenirao s trookom vranom.

3. Max Von Sydow kojeg smo nedavno imali prilike gledati u filmu Ratovi zvijezda: Sila se budi će tumačiti ključnu ulogu kao mentor Brana Starka, istražujući mistične i magične mogućnosti koje je Bran dobio.

4. Ian McShane i Essie Davis će tumačiti neke misteriozne uloge u nadolazećoj sezoni. McShane je doduše izjavio da je zadužen za povratak lika za kojeg se smatra da je mrtav.

5. Jon Snow je mrtav… možda. Prisjetimo se, Melisandre je baš prigodno stigla na Zid taman prije nego što se Noćna straža okrenula protiv Jona, i iako ona nije uvijek u pravu (R.I.P. Shireen) ipak posjeduje određene moći (R.I.P. Renly). Doduše ona nikada još nije nekog vratila iz mrtvih no postoji netko tko jest – Thoros of Myr koju je tumačila Paula Kaye i koja se također prigodno vraća u šestoj sezoni da bi reprizirala svoju ulogu.

6. Brynden Tully, aka the Blackfish se također vraća s ovom sezonom.

7. Obitelj Samwella Tarlyja će također naći svoje mjesto u šestoj sezoni. James Faulkner će tumačiti njegovog oca Randylla, Freddie Stroma će tumačiti brata Dickona, Samantha Spiro njegovu majku Melessu, a Rebecca Benson tumači sestru Tallu.

8. Pilou Asbæk se također pridružio glumačkoj postavi nove sezone, te će tumačiti Theonovog ujaka Eurona Greyjoyja. Zamislite: “Zastrašujućeg, ludog pirata.”

9. Melanie Liburd će tumačiti crvenu svećenicu Gospodara svjetlosti R’hllora. Ona je jedna od mnogih crvenih svećenica, uključujući i Melisandre.

10. Iako nije službeno potvrđeno čini se da ćemo imati prilike vidjeti mladog Eddarda Starka kojeg će tumačiti Sebastian Croft. S obzirom da će Branova priča uključivati i prebacivanje u različita vremenska razdoblja moglo bi biti da će upravo tu biti prikazan i flashback iz Nedove mladosti.

11. Šesta sezona ne bježi od smrti glavnih likova, dapače ona igra na tu kartu, podsjeća nas na iste i priprema na na nove smrti stavljajući ključne likove i mrtve i one za sada žive u dvoranu lica.

12. Stannis Baratheon je sasvim sigurno mrtav i više ga nećemo imati prilike gledati.

13. Najveća akcijska scena Igre prijestolja tek dolazi, sudeći po izjavama producenta Bryana Cogmana.

14. Premijerna epizoda nosi naslov “The Red Woman”, a sinopsis glasi: “Jon Snow je mrtav. Daenerys upoznaje jakog čovjeka. Cersei će ponovo vidjeti svoju kćer.”

15. Očekuje nas i popratna emisija “After the Thrones” koja će se emitirati nakon svake pojedine epizode Igre prijestolja. Andy Greenwald i Chris Ryan će biti voditelji te emisije.

16. Mrtvi dolaze. To nam najavljuje Davos Seaworth u traileru za šestu sezonu.

17. Glumac Liam Cunningham je najavio da će popriličan broj likova ‘pojesti metak’ u nadolazećoj sezoni.

18. Showrunneri serije David Benioff i D.B. Weiss su izjavili da se nadaju napraviti još samo 13 epizoda nakon ove sezone. HBO također naginje skraćivanju sedme i osme sezone, ali još ništa nije finalizirano.

19. George R.R. Martin je otvoren za ideju spinoffa Igre prijestolja. Također je izjavio da smatra da su za to nabolji materijal priče skupljene u zbirci Vitez sedam kraljevina koje se zbivaju čitavo stoljeće prije GoT-a.

20. Šesta sezona ima i službeno pivo “Game of Thrones: Seven Kingdoms”. Teško da ćemo ga mi imati priliku kušati, ali zato kod nas postoji Zmajsko pa ako niste bacite se na isprobavanje. Mi smo pivicu već ohladili i sad čekamo 03:00 sata jer predpremijernog prikazivanja ove godine nije bilo.

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

2 comments

  1. Otkud sad ova travestija – “Thoros of Myr koju je tumačila Paula Kaye i koja se također prigodno vraća u šestoj sezoni da bi reprizirala svoju ulogu”?

  2. Šesta sezona, prva epizoda: tresla se brda, rodio se miš.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics