Teaser za “Twin Peaks” savršeno kombinira ljepotu i jezu

 

Dvadeset i pet godina nakon smrti Laure Palmer, Showtime i David Lynch nas vraćaju u Twin Peaks, gradić na samom sjeveru SAD-a koji možda izvana izgleda prekrasno, poput kakvog pejzaža koji bi se mogao proglasiti umjetničkim djelom, dok iznutra krije obilje mračnih priča, zlih nadnaravnih sila i otkačenih likova zbog čije ćete ludosti početi sumnjati u vlastiti razum.

No Twin Peaks je nepotrebno previše objašnjavati, ipak je riječ o klasiku koji toliko godina kasnije još uvijek nije ostario.

Novi teaser ne pokazuje nam baš mnogo (što je u biti i definicije teasera), ali nam zato pokazuje sve što želimo vidjeti. Primarno, teaser je u pratnji glazbe koja nam je itekako poznata i koja uopće nije izmijenjena od svoje početne varijante prisutne u originalu. Onda imamo i prikaz prekrasnih krajolika koji krase prirodu Twin Peaksa. Zelenilo, vodopadi, mirnoća… Tu idilu prati i opuštajuć, nostalgičan monolog koji bi istovremeno mogao pripadati osobi koja je ranije radila na seriji kao i nekom od stanovnika tog gradića.

Ali kraj teasera je ključan dio. Jer da njega nema, novi bi se gledatelji mogli zapitati o čemu je tu točno riječ. A ovako, nakon što posljednjih nekoliko sekundi teasera zatvori neobjašnjiv i poprilično jeziv kadar, oni mogu znati da stvari definitivno nisu tako jednostavne.  Ono što veterani serije pak dobivaju ovim teaserom dobivamo je zapravo potvrda da Twin Peaks i dalje razume ljudi koji stoje iza serije.

Da, seriju ćemo čekati dugo pošto izlazi tek 2017. godine, ali barem znamo da čekamo nešto stvarno dobro. Pa ovoga puta možda napokon i dobijemo kvalitetan kraj koji Twin Peaks definitivno zaslužuje.

 

Twin Peaks | Moving Picture TeaseThere’s something new to see. #TwinPeaks

Posted by Twin Peaks on Friday, December 18, 2015

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics