S novim trailerom za ‘Fallout 4’ vraćamo se u retro pustopoljine koje su sjajnije i šarenije nego ikada ranije

 

Prošlo je skoro osamnaest godina od prvog Fallouta. Prošlo je sedamnaest godina od nevjerojatnog nastavka koji je postavio nove granice za cijeli RPG žanr, ako ne i za video igre općenito. Prošlo je sedam godina od kako je Bethesda preuzela serijal pa ga pojednostavila i modernizirala sa svojom trojkom. I prošlo je pet godina od kako nam je Obsidian pružio posljednji nastavak u tom serijalu, ‘Fallout: New Vegas’.

Pet godina kasnije svakako je došlo vrijeme za novi nastavak. Onaj pravi, s brojem na kraju. Bethesda, kreator diskutabilno najuspješnijeg nastavka, najavili su ‘Fallout 4‘ i svi fanovi istovremeno su podignuli ruke u zrak i počeli vrištati. Mislimo na fanove cijelog serijala, jer onima koji vole samo stare hitove vjerojatno ništa neće isprati gorak okus iz ustiju.

No ne trebamo previše očajavati… Igra će sigurno izgledati prekrasno, toliko dobro da će se moći osjetiti pustoš. Glazba će ponovno opčaravati i udubiti nas u tu retro-future-gone-wrong atmosferu. Bethesda ipak najbolje radi imerziju i svijet. A da su malo jači na humoru, kao što su bile prve dvije igre, vjerojatno se i stari fanovi ne bi žalili previše. Onda, za vrijeme n-te Monty Python reference, svi bi kolektivno rekli: “Da, to je to. To je ono što je Fallout oduvijek bio.”

A možda Bethesda namjerno želi biti ozbiljna. Nije to loša odluka, naravno, ali opet… Malo je šteta. No vidjet ćemo tek. Jer može se autor ovog teksta žaliti da nema humora u Fallout 3, što ne znači da nije satima i satima igrao tu igru. Igrat će i novu. I vjerojatno, gotovo sigurno, kada igra izađe doći će ovdje i napisati kako se rat možda ipak malo promijenio… Samo ne nužno na lošiji način.

Radnja nove igre smještena je u Bostonu, a ovaj put putovanje po pustopoljinama počinje u Vaultu 111. Još nije rečeno kada će igra izaći, ali zato je trailer ovdje. Uživajte. Mi jesmo.

 

Check Also

Indie igra Dredge dobiva igranu filmsku adaptaciju!

Black Salt Games i Story Kitchen udružuju snage kako bi napravili igranu adaptaciju vrlo hvaljene …

The Invincible: novi trailer za retrofuturističku video igru inspiriranu romanom Stanisława Lema

Na temeljima priče kultnog SF romana The Invincible (Niezwyciężony) autora Stanisława Lem, radilo se na …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics