Steven Spielberg se sprema režirati “Ready Player One”, SF homage osamdesetima

 

26032015_Ready_Player_ One

Veselimo se svaki put kada vidimo da se Steven Spielberg vraća svojim SF korijenima, a kada se u najavi vidi da će se njegov novi rad oslanjati na nostalgiju osamdesetih, vrijeme koje je taj redatelj obilježio svojim filmovima, tada je to veselje još i veće.

Riječ je o adaptaciji knjige “Ready Player One”, američkog književnika i scenarista Ernesta Clinea. Radnja tog distopijskog romana smještena je u 2044. godinu u kojoj većina čovječanstva vrijeme provodi u mreži virtualnih stvarnosti nazvanoj OASIS. Protagonist romana, Wade Watts, jedan je od lovaca na easter egg, skrivenu tajnu koja će onome koji je pronađe dati potpune ovlasti nad cijelim OASIS-om. Ti lovci, poznati kao gunteri, natječu se i takmiče dok prate tragove koje je originalni kreator mreže sakrio u brojnim referencama na pop kulturu osamdesetih.

Pitanje je koliko će tih referenci moći pokazati jedan takav film, gledajući da za svaku mora imati potrebna prava, ali sa Spielbergom na čelu vjerujemo da će takvih biti dovoljno da zadovolji svakog nostalgičnog geeka, pa makar se radilo samo o referencama na njegove filmove.

Još uvijek je prerano za pretpostavljati kada bi film mogao izaći, ali svakako je dobro imati još jedan film na repertoaru iz, nadamo se, bliske budućnosti.

Check Also

Amazonova serija Fallout službeno je obnovljena za 2. sezonu!

Amazon MGM Studios obnovio je postapokaliptičnu seriju Fallout za drugu sezonu. No, i prije nego …

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics