Vaš vodič za nove žanrovske serije u jesenskoj shemi

 

22092014_JesenskaShema_feat

Donosimo listu s novim žanrovskim serijama koje će svoju premijeru doživjeti (ili jesu doživjele) ovu jesen. Iako smo vrlo uzbuđeni što nam iz Marvelove kuhinje stižu serije “Agent Carter” i “Daredevil” njih nećete naći na ovom popisu jer ne spadaju u jesensku shemu nego stižu tek iduće godine, prva u siječnju, a druga u svibnju. Također naglašavamo da lista ne uključuje niti jednu ‘povratničku’ seriju koliko god se nekima veselimo nego ćemo iste grupirati u novi članak koji ćete moći čitati uskoro.

Gotham

Gotham je počašćen titulom najočekivanije ovojesenske serije. To nas ne čudi s obzirom da sve povezano s likom Batmana uvijek povlači puno zanimanja i iako je radnja zapravo priča o detektivu Jamesu Gordonu te njegovu čišćenju ulica Gothama, to je ujedno i priča o porijeklu Batmana kao i njegovih najpoznatijih protivnika. Premijera je zakazana za 22. rujna na FOX-u.

American Horror Story: Freak Show

Mnogi od naših najdražih glumaca vraćaju se s novim ulogama u četvrtoj sezoni serije Američke horor priče. Čeka nas pravi pravcati cirkus s nakazama: bradata žena (Kathy Bates), tronoga žena, žena sa tri dojke (Angela Bassett), dvoglava žena (Sarah Paulson) i mnogi drugi s neobičnim genetičkim anomalijama. Legenda R&B glazbe Patti LaBelle nas očekuje u četiri epizode i jedva čekamo da ustanovimo koliko bizarna može biti ‘Lady Marmalade’. (AHS ne smatramo povratničkom serijom jer je svaka sezona različita temom i likovima.) Premijera nas očekuje 08. listopada na FX-u.

Flash

Producent serije, Andrew Kreisberg je izjavio da želi vratiti što više glumačke ekipe iz originalne serije. Već je poznato da će John Wesley Shipp (koji je glumio originalnog Flasha) tumačiti lik Allenovog oca. Granta Gustina smo već imali prilike gledati u ulozi glavnog protagonista u sestrinskoj seriji “The Arrow” i čini nam se da će nam se dopasti. Premijera nas očekuje 07. listopada na CW-u.

Ascension

Tricia Helfer (Battlestar Galactica) se vraća u svemir sa SyFy-ovom šestosatnom mini-serijom. Ascension je serija o alternativnoj stvarnosti gdje su Amerikanci 1960. poslali svemirski brod s ljudima u svrhu koloniziranja planeta. Nakon pedesetgodišnjeg lutanja svemirom tenzije na brodu rastu i dolazi do smrti mlade žene… Premijera nas očekuje 24. studenog na SyFy-u.

Constantine

NBC-ova inkarnacija Constantinea čini se puno bliža stripovskoj nego što je je bila ona Keanua Reevesa u filmu iz 2005. Matt Ryan (Criminal Minds: Suspect Behavior) tumači glavnu ulogu detektiva za natprirodno. Novost je da će irski glumac Emmett Scanlan tumačiti detektiva za ubojstva koji bi se eventualno mogao transformirati u superheroja pod nazivom ‘The Spectre’. Premijera nas očekuje 24. listopada na NBC-u.

Z Nation

Unatoč činjenici što se uz ovu seriju vezuju neka poznata imena (Harrold Perrineau – Lost, Tom Everett Scott i DJ Qualls – Supernatural) mnogi se slažu da je već iz trailera (a kasnije i iz prve epizode) vidljivo da je riječ o blijedoj kopiji Živih mrtvaca. Radnja prati ekipu uglavnom sastavljenu od bivših vojnika koji odlučuju preuzeti na sebe iznimno važnu misiju. Moraju transportirati jedinog preživjelog (ali i dalje čovječnog) s jasnim ugrizima zombija do znanstvenika u Kaliforniji koji bi tada imali realnu šansu za kreiranje cjepiva protiv pošasti koja je zavladala svijetom. Premijera je bila 12. rujna na SyFy-u.

Forever

Ioan Gruffudd (Fantastic Four) tumači ulogu doktora Henryja Morgana, iznimno perceptivnog patologa koji je po svemu sudeći besmrtan. Morgan je živio preko 200 godina i umirao mnogo puta, samo da bi se ponovo vraćao u život iznova i iznova… Iako serija prati svakidašnje detektivske slučajeve koje će naš glavni protagonist pomoći riješavati s policijom, obećava nam i otključavanje misterija iza Morganove besmrtnosti. Premijera je zakazana za 22. rujna na ABC-u.

Check Also

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Teaseri za otkačeni, animirani web SF serijal Mothership

Uskoro nas očekuje animirana, antologijska web SF serija kratkih filmova Mothership, čiji teasere možete pronaći …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics