Motovun Film Festival 2014.

 

Odbrojavanje do 17. izdanja Motovun film festivala stiglo je do kraja. Već sutra, 25. srpnja festival započinje s nultim danom, i to na prilično fantastičan način, projekcijom kultnog filma Dr. Strangelove ili Kako sam prestao brinuti i zavolio bombu Stanleyja Kubricka. Film je povodom svoje 50. godišnjice već predstavljen zagrebačkoj publici na jednoj od tajnih projekcija u službi najave festivala, a s obzirom da je odaziv bio jako velik Motovun film festival je odlučio ponoviti projekciju i u srcu Motovuna. Nulti dan festivala besplatan je za sve posjetitelje, kao i projekcija filma, nakon kojeg slijedi već tradicionalna luda zabava po motovunskim ulicama.

Nisu zaboravljeni ni oni mlađi, sutra također počinje i Buzz@teen koji će na susjednom buzetskom brdu započeti s projekcijom Antboya, danskog filma o najmlađem i najsimpatičnijem superheroju. Film se odvija oko dvanaestogodišnjeg Pellea koji vodi strašno dosadan život, a ugriz jednog posebnog će sve to promijeniti. Uz pomoć svog stripovima opsjednutog prijatelja, Wilhelma, Pelle će prihvatiti novu ulogu i plašt superheroja te postati – Antboy!

Buzz@teen na rasporedu ima i fantasy ostvarenja, poput dansko-švedskog crtanog filma Kraljevstvo Pernatog kralja. Film priča priču o Zečiću Johanu koji živi na jedrilici sa svojim ocem otkada je nestala njegova majka. Jednoga dana, otac mora napustiti brod, a Johan prima poruku na radiju koja mu daje naslutiti gdje mu je majka. Kreće u potragu koja ga vodi u fantastično kraljevstvo Pernatog Kralja gdje otkriva nepisana pravila života.

Zip&Zap i ekipa Pikulaša su još jedno zanimljivo žanrovsko djelo namjenjeno mlađoj publici. Zipi i Zape su kultni španjolski strip-junaci. Nestašni blizanci poslani su u ljetni popravni dom gdje strogu disciplinu provodi jednooki Falconetti. Ipak Zip i Zap razbijaju stroga pravila i osnivaju pokret otpora koji treba uništiti zlog ravnatelja. Vođeni inteligencijom, hrabrošću i vjerom u prijateljstvo otkrivaju tajnu skrivenu u srcu labirinta i time započinje najuzbudljivija avantura njihovog života.

Službeni dio festivala održava se od 26. do 30. srpnja 2014., ali na žalost u sklopu tog programa od žanra smo uspijeli pronaći samo projekcije najzapaženijih filmova predstavljenih na festivalu kratkog znanstveno fantastičnog filma Sci-Fi-London.

Rapored projekcija za odrasle
Raspored projekcija buzz@teen, za one mlađe

Check Also

Netflixova serija The Witcher završava s 5. sezonom!

Pripremite se za velike vijesti s Kontinenta! Netflix je potvrdio da će njihova fantasy serija …

For All Mankind: Apple je obnovio seriju za 5. sezonu i najavio spin-off seriju

Apple TV Plus pametno je zaključio kako treba nastaviti dalje sa svojim hit SF serijalom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics